Top

Tarieven en vergoedingen

Verwijsbrief

Een verwijsbrief van de (huis)arts is niet verplicht, het wordt wel gewaardeerd. Bij de meeste verzekeringen kun je zonder verwijzing bij Startpunt Diëtetiek terecht.

Let op: als je bij CZ/ Delta Lloyd/ OHRA of De Friesland verzekerd bent, is de verwijzing wél verplicht!

Tarieven

Een intakegesprek duurt 60 minuten + 15 minuten indirecte tijd. De kosten van zo’n intake zijn € 87,50.

Na het intakegesprek volgen de vervolgconsulten. Een vervolgconsult duurt 30 minuten en kost € 36,50.

Je kunt ook een los weeg- en meetconsult afnemen van 15 minuten. Dit kost € 18,-.

De tarieven kunnen licht variëren, afhankelijk van de zorgverzekering.

Vergoeding door zorgverzekering

Iedereen heeft 3 uur dieetvergoeding in het basispakket. De consulten worden verrekend met het eigen risico. Dit betekent dat (vanaf 18 jaar) de vergoeding eerst van het eigen risico afgaat, indien je deze nog niet volledig hebt opgebruikt.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan worden jouw consulten volledig vergoed. Ook bij verwijzingen vanuit de ‘ketenzorg’ geldt het eigen risico niet: bij chronische zorg van diabetes en CVRM worden de consulten volledig vergoed. Je kunt dan een verwijzing aan de huisarts of praktijkondersteuner vragen. Voor meer informatie kun je de zorgwijzer checken.

Afspraak verplaatsen

Wil je de afspraak verplaatsen? Dat kan per mail, telefoon of je kunt zelf je afspraak wijzigen in de online-agenda. Tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Bij een afzegging binnen 24 uur worden de kosten van het consult gerekend.